'Ajax moet drie miljoen euro neertellen voor gewenste aanvallende aanwinst'
Ajax wil snel handelen

'Ajax moet drie miljoen euro neertellen voor gewenste aanvallende aanwinst'

22-06-2015 07:29
7

Als Ajax daadwerkelijk Vaclav Kadlec wil halen, moet het een bedrag van drie miljoen euro overmaken aan Eintracht Frankfurt. Dat is de huidige werkgever van de Tsjechische aanvaller, die als spits en rechtsbuiten kan spelen.

Ajax reisde afgelopen weekeinde met een zware delegatie naar Praag om Kadlec aan het werk te zien bij een wedstrijd op het EK onder-21, tussen Tsjechië en Servië. Die pot werd met 4-0 gewonnen door de Tsjechen, maar Kadlec viel geblesseerd uit. Jan Kliment, een vermeend doelwit en hattrickheld van Tsjechië, is in beeld bij andere clubs dan Ajax.

Het Algemeen Dagblad meent dat Ajax snel zaken wil doen met Kadlec, aangezien technisch directeur Marc Overmars, financieel directeur Jeroen Slop en hoofdtrainer Frank de Boer allemaal aanwezig waren. De delegatie bezocht volgens De Telegraaf ook het duel tussen Denemarken onder-21 en Duitsland om talenten te bekijken. Overigens speelde ook Ajacied Viktor Fischer mee in het duel. Hij kreeg achttien minuten speeltijd als invaller, maar kon het tij niet meer keren. Denemarken verloor met 3-0.