De Tien: meest pikante transfers allertijden

De Tien: meest pikante transfers allertijden

29-06-2015 10:10
0

De transfermarkt is open en clubs zijn hard aan het proberen hun selecties te versterken. De carrousel begint te draaien en terwijl de meeste transfers amicaal verlopen, draait een overgang soms uit op een ware soap. Deze keer in De Tien: de meest controversiële transfers allertijden. Stem in de poll welke transfer jij het pikantst vond. Mocht deze er niet bij staan, laat het dan weten met een reactie.

10. Mario Götze: Borussia Dortmund naar Bayern München (2013)
Als jongen van acht jaar kwam Mario Götze bij Borussia Dortmund terecht. Hij doorliep de jeugdelftallen en werkte zich omhoog tot belangrijke speler in de hoofdmacht. Net op het moment dat hij een echte ster begon te worden, kwam Bayern met een bod van €37 miljoen, waarmee zijn transferclausule gelicht werd.

9. Robin van Persie: Arsenal naar Manchester United (2012)
Van Persie wilde prijzen pakken en dat lukte maar moeilijk bij Arsenal. Daarom kon hij de lokroep van Sir Alex Ferguson niet weerstaan en maakte hij de controversiële overstap naar United. In Manchester won de Rotterdammer weliswaar in zijn eerste seizoen de landstitel, in de twee daaropvolgende seizoenen stond hij droog met zijn club.

8. Mo Johnston: Celtic, via Nantes, naar Rangers (1989)
Johnston verliet Celtic voor Nantes in 1987, claimend dat hij nooit meer zou terugkeren in het Schotse voetbal. Twee jaar later veranderde hij van gedachten en dook hij op bij de grootste rivaal: Rangers. Met de transfer maakte hij zich in beide delen van Glasgow niet echt populair.

7. Carlos Tevez: Manchester United naar Manchester City (2009)
De Argentijn was nooit eigendom van United (hij werd gehuurd van een investeringsmaatschappij), daarom kon de club niks doen aan de overgang van Tevez naar de stadsrivaal. De aanvaller sloeg een contractvoorstel van United af en tekende bij een Manchester City in opkomst. City strooide extra zout in de wonden door een grote poster van Tevez in de stad op te hangen met 'Welkom in Manchester' erop.

6. Kenneth Vermeer: Ajax naar Feyenoord (2014)
Oranje-international Vermeer had in het voorafgaande seizoen zijn plek verloren aan Jasper Cillessen. Het zag er niet naar uit dat daar verandering in zou komen en de keeper besloot de opmerkelijke stap naar de aartsrivaal te maken.

5. Ashley Cole: Arsenal naar Chelsea (2006)
Een jaar voor de transfer werd Cole - tegen de regels in - er al op betrapt gesproken te hebben met Chelsea, zonder toestemming van Arsenal. Wenger bood de linksback een contract aan van 100.000 euro per week, waardoor Cole 'bijna tegen een boom reed' bij het horen daarvan. Niet lang later tekende Cole een lucratief contract bij Chelsea.

4. Roberto Baggio: Fiorentina naar Juventus (1990)
Toen Baggio verkocht werd aan Juventus in 1990, braken er rellen uit in de straten van Florence, waarbij vijftig mensen gewond raakten. Dat Fiorentina een wereldrecordbedrag ontving van ruim elf miljoen euro, maakte voor de fans weinig uit.

3. Johan Cruijff: Ajax naar Feyenoord (1983)
Toen Cruijff geen nieuw contract kreeg aangeboden bij Ajax, besloot hij op de meest ultieme manier wraak te nemen: hij vertrok naar Feyenoord. Niet alleen dat, ook bezorgde hij de Rotterdammers de landstitel en de beker in zijn ene seizoen daar.

2. Sol Campbell: Tottenham Hotspur naar Arsenal (2001)
Als product uit de jeugdopleiding van Tottenham was het niet voor te stellen dat Campbell ooit voor de roodwitte buren zou spelen. De verdediger liet zijn contract aflopen, weigerde een nieuwe te tekenen en zette pardoes een handtekening bij Arsenal. Tottenham-fans noemen hem tot de dag van vandaag een Judas.

1. Luis Figo: FC Barcelona naar Real Madrid (2000)
De overgang van Figo naar de gehate rivaal deed Catalonië bijna ontploffen. Berucht is de eerste wedstrijd die de Portugese middenvelder speelde in Camp Nou sinds zijn controversiële transfer. Naast alle verwensingen en aanstekers, kreeg hij ook een varkenshoofd naar hem toegeworpen. Figo won wel de Gouden Bal later dat jaar.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s