'Menselijk' Bayern doet niet moeilijk en laat doelman transfervrij gaan
"Hij heeft zich altijd volle bak ingezet"

'Menselijk' Bayern doet niet moeilijk en laat doelman transfervrij gaan

23-06-2015 17:40
5

Pepe Reina houdt het na één jaar voor gezien bij Bayern München. Napoli neemt de Spaanse doelman gratis en voor niets over van de Duitse recordkampioen.

Bayern weekte Reina vorig jaar transfervrij los bij Liverpool, bond hem voor drie seizoenen, maar wil niet moeilijk doen. Het contract van de goalie is in goed onderling overleg ontbonden, waardoor de weg naar Napoli vrij is. Dat melden de Duitsers dinsdag via de officiële kanalen.

Wedden

Meer odds

"Pepe heeft ons gevraagd zijn contract te ontbinden, omdat hij in Napels weer in de basis kan staan", legt bestuurslid Jan-Christian Dreesen uit. "Dit besluit is sportief, maar vooral ook menselijk tot stand gekomen. Hij heeft zich altijd volle bak ingezet voor Bayern en daar willen we hem voor bedanken."

Reina onderging al een medische keuring in Napels en wordt later op de dag gepresenteerd. In München kwam hij tot drie optredens in de hoofdmacht. Manuel Neuer kreeg logischerwijs de voorkeur van trainer Pep Guardiola. Reina, die in het seizoen 2013/2014 al voor Napoli speelde, tekent in Italië voor drie jaar.