Stekelenburg is 'geen echte topper': Hij mag Koeman dankbaar zijn
"Ik snap echt niet dat hij zoveel op de bank heeft gezeten"

Stekelenburg is 'geen echte topper': "Hij mag Koeman dankbaar zijn"

23-06-2015 18:56
4

Maarten Stekelenburg verraste maandagavond vriend en vijand met zijn tijdelijke overstap naar het Southampton van Ronald Koeman. Een goede keuze, vinden Hans van Breukelen en Sander Boschker.

De twee oud-keepers steunen Stekelenburg in zijn keuze voor Southampton. "Ik heb met Maarten gespeeld", aldus Boschker, die de 32-jarige Haarlemmer tegenkwam bij Oranje, in gesprek met Metro. "Hij is nog steeds een goede keeper, ik snap echt niet dat hij zoveel op de bank heeft gezeten. Onder Ronald Koeman krijgt hij weer de kans om te spelen en dat heeft hij nodig."

Van Breukelen duimt voor Stekelenburg. "Als Maarten zijn niveau van het WK 2010 haalt, mag Southampton zijn handjes dichtknijpen. Maar dat was wél een incident. Een topper laat het over een langere periode zien en dat is Maarten niet gelukt. Hij mag Koeman dankbaar zijn met deze kans en ik verwacht dan ook dat Maarten hem met beide handen aangrijpt."

Southampton huurt Stekelenburg voor een jaar van Fulham, dat hem afgelopen jaar uitleende aan AS Monaco. In het prinsdom zat hij net als eerder bij AS Roma op de bank. Koeman heeft Stekelenburg een basisplaats in het vooruitzicht gesteld, mede door de zware knieblessure van eerste keus Fraser Forster, die nog zeker een halfjaar buitenspel staat.