'Feyenoord in de clinch met Duitsers en Belgen om lange spits uit Frankrijk'
Aanvaller naar het schijnt op het lijstje

'Feyenoord in de clinch met Duitsers en Belgen om lange spits uit Frankrijk'

24-06-2015 17:08
18

Feyenoord versterkte zich al met Dirk Kuyt, maar blijft op zoek naar een nieuwe spits. In die zoektocht zijn de Rotterdammers naar verluidt uitgekomen in Frankrijk.

Het Franse RMC meldt woensdag dat Gaëtan Charbonnier wordt begeerd door tal van Europese clubs, waaronder Feyenoord. De Rotterdammers zouden concurrentie hebben van Hannover 96 uit Duitsland en het Belgische Standard Luik.

Het is onduidelijk of de geruchten kloppen. Het eerdergenoemde medium beroept zich op bronnen binnen Stade Reims, de werkgever van 1.88 meter lange Charbonnier. De 26-jarige spits staat sinds de zomer van 2013 onder contract bij de Ligue 1-club en heeft een contract tot medio 2017. Hij maakte afgelopen seizoen zes treffers in 33 competitiewedstrijden.

Feyenoord zal door het doorlopende contract met een transfersom over de brug moeten komen. Het is bekend dat technisch directeur Martin van Geel (foto) in de zomer wat te besteden heeft, maar de grootte van het transferpotje is afhankelijk van meerdere factoren. Jordy Clasie is nog niet vertrokken, terwijl Colin Kazim-Richards mogelijk de deur in De Kuip achter zich sluit.