Enorme boost voor Van Gaal: 'Ramos hakt knoop door na crisisoverleg'
Verdediger gaat luisteren naar aanbiedingen

Enorme boost voor Van Gaal: 'Ramos hakt knoop door na crisisoverleg'

24-06-2015 18:12
5

Louis van Gaal heeft woensdagmiddag een enorme boost gekregen in de jacht op Sergio Ramos. De Spaanse verdediger wil definitief weg bij Real Madrid.

Dat is de conclusie van Spaanse media na het crisisoverleg tussen Ramos en een delegatie van Real. Het verhaal van de Madrileense grootmacht zou allesbehalve overtuigend zijn geweest en dat sterkt de 29-jarige wereldtopper in de gedachte dat een zomers vertrek het beste is.

Ramos houdt vanaf nu zijn oren gespitst voor eventuele aanbiedingen voor andere clubs. In zijn tot medio 2017 lopende contract staat een ontsnappingsclausule van 180 miljoen euro, maar dat zal niet de vraagprijs van Real zijn. Die ligt naar verluidt rond de 65 miljoen.

Het vermeende besluit van Ramos is in elk geval uitstekend nieuws voor Manchester United. De club van Van Gaal aast op de handtekening van Ramos, die wel open zou staan voor de uitdaging op Old Trafford. Hij kan in één klap alle defensieve zorgen in Manchester oplossen.

Real haalde de Spanjaard als tiener naar Madrid, waar hij inmiddels tien seizoenen speelt. In die periode was de vice-aanvoerder goed voor meer dan 400 optredens in het maagdelijk wit.