Gastheer Copa América mag dromen van finale na negatieve hoofdrol Cavani
Stunt is in de maak

Gastheer Copa América mag dromen van finale na negatieve hoofdrol Cavani

25-06-2015 06:55
4

Chili is er in de nacht van woensdag op donderdag als eerste land in geslaagd om zich te plaatsen voor de halve finale van de Copa América. De gastheer van het equivalent van het EK won nipt van Uruguay: 1-0. 

Het was in de aanloop naar de kwartfinale onduidelijk of Uruguay kon beschikken over Edinson Cavani, wiens vader maandag was betrokken bij een dodelijk verkeersongeval. Hij reed in de auto van zijn zoon een negentienjarige motorrijder aan die daarbij om het leven kwam.

Cavani bleek gewoon te kunnen spelen en werd ook nog eens getrakteerd op een vreemde actie van zijn opponent, waar hij woedend op reageerde (zie onder). De aanvaller van Paris Saint-Germain werd halverwege de tweede helft na twee gele kaarten van het veld gestuurd. Vlak voor tijd gebeurde dat eveneens met zijn landgenoot Jorge Fucile.

Even daarvoor had Mauricio Isla zijn land tegen tien man op voorsprong geschoten. De middenvelder van Juventus, die afgelopen seizoen werd verhuurd aan Queens Park Rangers, ontving de bal en liet Fernando Muslera kansloos met een schuiver. In de halve finale is of Bolivia of Peru de tegenstander, waardoor een finaleplek serieus tot de mogelijkheden behoort voor het gastland.