Trainer linkt Van Dijk aan Barcelona: Daar zou hij zomaar tussen kunnen staan
Trainer heeft lovende over voor Van Dijk

Trainer linkt Van Dijk aan Barcelona: "Daar zou hij zomaar tussen kunnen staan"

25-06-2015 10:25
3

Ronny Deila, de trainer van Celtic, weet het zeker: Virgil van Dijk blijft in ieder geval tot en met de voorrondes van de Champions League bij de Schotten. Dat zegt de oefenmeester volgens The Scotsman op een persconferentie.

"Ik praat veel met Van Dijk. Ik heb de controle over de situatie", zegt Deila volgens het medium. "Hij weet wat ik wil en hij weet hoe we dit soort situaties aanpakken bij Celtic. Ik weet ook wat hij denkt. Virgil kijkt uit naar het seizoen met ons en hij blijft voor de kwalificatie van de Champions League."

Van Dijk wordt al weken in verband gebracht met een transfer naar de Premier League, waar onder andere Sunderland en Southampton al interesse toonden. "Het is zo belangrijk voor ons dat Van Dijk blijft", vervolgt Deila.

"Hij is een topspeler en mocht hij voor een andere club willen tekenen, dan moet dat haast wel voor een hele, hele grote club zijn. Het zou een club moeten zijn die meedingt om de Champions League-winst. Dat is waar we naar willen luisteren. Als dat soort clubs zich niet melden, moet hij blijven."

Deila voorspelt een gouden toekomst voor de oud-verdediger van FC Groningen. De trainer linkt hem aan clubs als FC Barcelona, Bayern München en Chelsea. "Hij zal daar wat tijd nodig hebben om zich aan te passen, maar hij kan zo tussen de beste spelers van de wereld staan."