Janko keert terug op Europese velden: Het gevoel dat ik kreeg was gelijk goed
Spits tekent contract voor één seizoen

Janko keert terug op Europese velden: "Het gevoel dat ik kreeg was gelijk goed"

25-06-2015 14:46

Marc Janko keert terug op de Europese velden. De 32-jarige aanvaller tekent een contract bij het Zwitserse FC Basel. De club en speler zijn een verbintenis voor één jaar met een optie voor een extra seizoen overeen gekomen.

Janko komt transfervrij over van het Australische Sydney FC. De Oostenrijker, oud-speler van FC Twente, gaat door zijn transfer weer de Champions League in. "Basel is een grote club, het is al jaren de sterkste club van Zwitserland", reageert Janko op de website van zijn management Wasserman. "Ik kijk er dan ook naar uit in de Zwitserse competitie te gaan spelen."

"Basel heeft een uitstekende selectie die ook komend jaar veel succes moet kunnen hebben. Ik hoop dat ik daaraan kan meewerken", aldus Janko. "Het gevoel dat ik kreeg was gelijk goed. Het is een prima georganiseerde club die veel potentie heeft. Dat kwam ook heel duidelijk naar voren in het gesprek dat ik vandaag met Rob Jansen en de leiding van Basel voerde."

FC Basel nam de afgelopen seizoenen deel aan de Champions League en kan zich ook komend seizoen weer kwalificeren voor de groepsfase. De kampioen van Zwitserland moet zich via de Champions Route naar het hoofdtoernooi zien te spelen. Basel stroomt in de derde voorronde in.