Shanghai Shenhua smijt met miljoenen om Chelsea-flop aan te trekken
In China treft hij oud-Heerenveen-speler Paulo Henrique

Shanghai Shenhua smijt met miljoenen om Chelsea-flop aan te trekken

28-06-2015 13:58
2

Demba Ba verlaat de Turkse competitie voor een avontuur in China. De dertigjarige Senegalees zet zijn loopbaan voort bij Shanghai Shenhua, waar hij zondag medisch gekeurd zal worden.

De Chinese club heeft inmiddels bevestigd dat er een akkoord is bereikt met Besiktas, dat de spits vorig jaar overnam na een mislukt avontuur bij Chelsea. Volgens Chinese bronnen maakt Shanghai Shenhua zo'n zestien miljoen euro over naar Besiktas. Het afgelopen seizoen maakte hij achttien treffers in 29 optredens namens de Turken.

Eerder speelde Ba bij onder meer Excelsior Moeskroen, Hoffenheim, West Ham United en Newcastle United. Bij de Chinezen treft hij onder meer Tim Cahill (oud-speler van Everton) en Paulo Henrique, die eerder onder contract stond bij sc Heerenveen.

De inmiddels 37-jarige Didier Drogba maakte in het verleden de overstap van Chelsea naar Shanghai Shenhua. In elf optredens wist hij acht keer te scoren en zodoende kreeg hij een nieuwe kans in Europa. Via Galatasaray streek hij neer bij Chelsea, waarmee hij vorig seizoen kampioen werd.