De Tien: Chelsea-spelers die mogelijk naar Vitesse komen

De Tien: Chelsea-spelers die mogelijk naar Vitesse komen

30-06-2015 10:10
3

De samenwerking tussen Vitesse en Chelsea gaat alweer het zesde seizoen in. En de band lijkt sterker dan ooit na berichten dat Chelsea maar liefst vijf spelers naar Arnhem wil sturen deze zomer. De Engels kampioen ziet Vitesse als een ideale plek om talenten te stallen die nog niet helemaal klaar zijn voor het echte werk. Lewis Baker heeft de overstap al gemaakt, in deze Tien kijken we welke jonge spelers uit Londen mogelijk nog meer te bewonderen zijn in de Eredivisie komend seizoen.

10. Charlie Colkett
De Engelsman is een centrale middenvelder van de beloften van Chelsea. De achttienjarige speler won afgelopen seizoen de UEFA Youth League en de FA Cup voor de jeugd. De sterkste kwaliteit van de geboren Londenaar is zijn gave linkervoet, waarmee hij strooit met prachtige passjes.

Wedden

Meer odds

9. Isaiah Brown
Brown kan op elke positie voorin uit de voeten en ook hij had een belangrijk aandeel in het succes van Chelsea's jeugdteam. De Engelsman maakte in mei zijn debuut voor de A-ploeg, toen Chelsea met 3-0 verloor van zijn oude ploeg West Bromwich Albion.

8. Nathaniel Chalobah
Als een veelbelovend talent uit de Chelsea-opleiding was de verwachting dat de twintigjarige Engelsman al dichterbij het eerste zou zitten. Zijn verhuur aan Burnley in de Premier League pakte niet goed uit. Afgelopen maand speelde hij als basisspeler op het jeugd-EK in Tsjechië als middenvelder.

7. Dominic Solanke
De spits werd topscorer in de gewonnen UEFA Youth League met twaalf doelpunten uit negen wedstrijden. Solanke is dinsdag achttien jaar oud geworden en lijkt te jong voor een verhuur, maar José Mourinho gaf de jonge Engelsman al zijn Champions League-debuut. Met Solanke zou Vitesse een Huntelaar-achtige spits binnenhalen, wat een totaal ander type is dan Bertrand Traoré.

6. Joao Rodríguez
De Colombiaanse spits tekende in 2012 een contract voor vijf seizoenen bij Chelsea, maar hoeft op Stamford Bridge voorlopig niet op speeltijd te rekenen. In de afgelopen jaren brachten de Londenaren, zonder al te veel succes, Rodríguez tijdelijk onder bij een reeks Europese clubs.

5. Nathan Allan de Souza
Chelsea neemt de Braziliaan deze zomer over van Atlético Paranaense voor ruim zes miljoen euro. Het is onwaarschijnlijk dat Nathan een werkvergunning krijgt, dus een verhuur lijkt onvermijdelijk. De negentienjarige is voornamelijk een middenvelder, maar hij kan ook achter de spits of op de vleugel spelen.

4. Mario Pasalic
Chelsea kocht de Kroaat vorig jaar van Hajduk Split voor drie miljoen euro, maar Pasalic werd meteen uitgeleend aan Elche in de Primera División. De twintigjarige middenvelder speelde 31 keer en maakte drie goals. Een verlenging van die huur lijkt niet waarschijnlijk nadat Elche teruggezet is naar de Segunda División vanwege belastingschuld.

3. Josh McEachran
McEachran werd afgelopen seizoen al uitgeleend aan Vitesse. Een groot deel van het seizoen had hij moeite aan te haken, maar hij speelde een belangrijke rol in de slotfase van het seizoen, inclusief de gewonnen play-offs. Het zou beide partijen helpen daar volgend seizoen op voort te borduren.

2. Nathan Aké
Aké maakte vier jaar geleden de overstap van Feyenoord naar Londen, maar speeltijd is schaars gebleken voor de Hagenaar. De veelzijdige twintigjarige speler werd afgelopen seizoen al uitgeleend aan Reading, maar het positiespel van Vitesse zou hem beter liggen.

1. Cristian Manea
De Roemeen staat als groot talent te boek in eigen land. De rechtsback maakt op zestienjarige leeftijd zijn debuut voor de nationale ploeg. Chelsea moet de aankoop nog bekendmaken, maar de voorzitter van FC Viitorul Constanta heeft al bevestigd dat de deal rond is. Niet lang daarna werd Manea al aan Vitesse gelinkt als mogelijke huurbestemming.