Cech vertrekt definitief bij Chelsea en verhuist naar Noord-Londen
Doelman maakt transfer rond

Cech vertrekt definitief bij Chelsea en verhuist naar Noord-Londen

29-06-2015 16:30
5

Petr Cech vertrekt officieel bij Chelsea en staat komend seizoen onder de lat bij Arsenal. De club uit Noord-Londen maakt maandag melding van de transfer.

De transfer hing al tijden in de lucht, maar veel Arsenal-fans zullen er na verloop van tijd grijze haren van hebben gekregen. Ondanks talloze geruchten bleef witte rook lang uit. Maandagmiddag zorgde Arsenal voor de verlossing met een officieel statement op de clubsite.

Cech maakt per direct de overstap van Stamford Bridge naar het Emirates Stadium en tekent voor drie jaar. De laatste elf seizoenen stond hij onder de Chelsea-lat, kwam hij uit op ruim 400 optredens en won hij drie keer de prijs van beste Premier League-doelman van het seizoen. Het afgelopen seizoen zat de Tsjechische sluitpost echter op de bank door de entree van Thibaut Courtois.

Het resultaat was een duidelijke vertrekwens van Cech, die in Londen wilde blijven met zijn gezin. De concrete interesse van Arsenal kwam vervolgens goed uit, ondanks het feit dat José Mourinho hem liever niet naar een concurrent liet gaan. Arsenal doet geen mededelingen over de transfersom, die volgens Engelse media rond de vijftien miljoen euro ligt.