Heerenveen-versterking is niet meer 'aardig': Het was hectisch, niet leuk
Ook Lodeweges doet zegje

Heerenveen-versterking is niet meer 'aardig': "Het was hectisch, niet leuk"

30-06-2015 13:08
7

Lucas Bijker is begonnen aan zijn eerste voorbereiding als speler van sc Heerenveen. De verdediger heeft een roerige week achter de rug in Friesland.

Heerenveen rondde vorige week de komst van Bijker af, die overkwam van rivaal SC Cambuur. "Je komt op de club, je stelt je voor en dan pak je je tas in en vertrek richting Garderen", vertelt hij nuchter aan Omrop Fryslan. "Sommige spelers vroegen hoe het is gegaan, maar voor de jongens is het allemaal geen probleem."

Want dat de overstap gevoelig was, is duidelijk. Bijker kreeg veel over zich heen. Ook in mei al, toen de geruchten over een Heerenveen-trainer steeds luider klonken. "De laatste week van de competitie was hectisch en dat was niet heel leuk. Je wilt dat ze je allemaal 'de aardige Lucas' vinden. Maar je weet met deze overstap dat het niet zo werkt in Leeuwarden."

Dwight Lodeweges is blij met de komst van Bijker, terwijl de trainer op het trainingskamp in Garderen twee sleutelfiguren mist. Kristoffer Nordfeldt en Mark Uth zijn vertrokken naar respectievelijk Swansea City en TSG Hoffenheim. "Het liefst heb je alles compleet, dat is logisch. Dat wil elke trainer, maar je weet gewoon dat dat niet gebeurt."