NEC slaat definitief toe in Friesland en komt later op de dag met drie nieuwtjes

NEC slaat definitief toe in Friesland en komt later op de dag met drie nieuwtjes

30-06-2015 14:11

NEC heeft zich dinsdagmiddag definitief versterkt met Janio Bikel. De twintigjarige middenvelder komt over van sc Heerenveen, meldt de club.

In Nijmegen tekent Bikel een driejarig contract, nadat hij de afgelopen dagen al uitvoerig onderhandelde met NEC. De kampioen van het afgelopen Jupiler League-seizoen betaalt niets voor de Portugese jeugdinternational, wiens contract in Friesland afliep.

Bikel debuteerde vorig jaar in de hoofdmacht van Heerenveen, in het thuisduel met Ajax, en kwam uiteindelijk tot zes optredens. Een nieuwe verbintenis lag klaar, maar de Friese club slaagde er niet in het talent onder verlaagde voorwaarden vast te leggen. NEC sloeg vervolgens toe.

Bikel kwam ter wereld in Guinee-Bissau, speelde in Spanje voor de jeugdteams van CF Torre Levante in Valencia, waarna hij enkele jaren in Portugal woonde. Op zijn vijftiende streek de middenvelder, jeugdinternational van Portugal, neer in Friesland.

Bij de komst van Bikel blijft het overigens niet. Marco van Duin, Marcel Appiah en Jeffrey Leiwakabessy, die een nieuw contract tekent, worden waarschijnlijk dinsdag nog gepresenteerd.