Gevaar voor Go Ahead Eagles bekend: 'Drie keer op de counter geklopt'

Gevaar voor Go Ahead Eagles bekend: 'Drie keer op de counter geklopt'

30-06-2015 22:19
7

Kees Luijckx legt uit waar Go Ahead Eagles in de eerste voorronde van de Europa League van kan profiteren. De verdediging van Ferencvaros, de tegenstander in het tweeluik, is volgens Luijckx niet van hoogstaande kwaliteit.

"Ik vind het centrale duo achterin bij Ferencvaros niet geweldig, van fatsoenlijk opbouwen kun je niet spreken. Maar goed, het blijft historisch gezien wel de grootste club van het land", zegt Luijckx, die in Hongarije speelt voor Videoton FC, tegenover Voetbal International.

Duidelijk is dat Go Ahead Eagles rekening moet houden met Daniel Böde, die vorig seizoen dertien keer scoorde. "Een heel balvaste spits. Hij hield onze verdediging continu bezig. Daarnaast komen de backs, vooral de linker, veelvuldig op", aldus Luijckx, die met Videoton de bekerfinale verloor van Ferencvaros.

Met liefst 4-0. "Tijdens de finale gokten wij op de counter. Nadat Ferencváros alsnog de 1-0 had gemaakt, wilde Videoton de tweede helft volle bak aanvallen. Resultaat was dat we nóg drie keer op de counter werden geklopt. Zonde, want ik overdrijf niet door te stellen dat de finale beide kanten op kon", besluit hij.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie