Eredivisie-clubs kunnen interesse voor talent uit Oostenrijk niet verzilveren
Verdediger kiest anders

Eredivisie-clubs kunnen interesse voor talent uit Oostenrijk niet verzilveren

01-07-2015 14:00

EXCLUSIEF - Stefan Savic komt niet terecht in de Eredivisie. Meerdere clubs hengelden naar de diensten van de middenvelder, maar die koos uiteindelijk anders.

Savic heeft voor drie jaar getekend bij Slaven Koprivnica, weet VoetbalPrimeur. De club uit Noord-Kroatië werd afgelopen seizoen zesde in de hoogste afdeling en wil op korte termijn de aanval op traditionele topclubs als Dinamo Zagreb en Rijeka openen. Die ambitie wordt kracht bijgezet met de komst van Savic.

Wedden

Meer odds

Dat betekent dat onder meer Heracles Almelo en Roda JC mistasten. De twee clubs hadden concrete belangstelling, maar een voorstel bleef uit. Dat kwam mogelijk door het feit dat er in Kerkrade weinig mogelijk is op financieel gebied, terwijl de Almeloërs moesten wachten op het vertrek van bijvoorbeeld Bryan Linssen. FC Groningen presenteerde hem dinsdag, maar toen had Savic al voor Koprivnica gekozen.

Savic is niet helemaal onbekend in Nederland. De nu 21-jarige middenvelder maakte twee jaar geleden als proefspeler indruk bij sc Heerenveen, waar hij een contractaanbieding kreeg die vanwege de bestuursperikelen weer werd ingetrokken. Bij SC Cambuur kreeg de Oostenrijker vervolgens ook een voorstel, maar dat leverde uiteindelijk geen samenwerking op.