Vijf dingen die je moet weten van Ajax-doelwit Pione Sisto

Vijf dingen die je moet weten van Ajax-doelwit Pione Sisto

Gepubliceerd: vrijdag 3 juli 2015 om 12:00vr 03-07-2015 om 12:00

Ajax ziet het Deense talent Pione Sisto graag naar Amsterdam komen, maar de transfer is verre van een gedane zaak. De club zou een miljoenenbod op tafel moeten leggen voor de ster van FC Midtjylland. Daarnaast moet Ajax enkele grote clubs zien af te troeven die ook geïnteresseerd zijn. Mocht Sisto kiezen voor een tussenstap in de Eredivisie, dan zijn dit de vijf dingen die je over hem moet weten.

1. Sisto heeft een internationale achtergrond. Hij werd twintig jaar geleden geboren in Uganda. Zijn ouders zijn Zuid-Soedanees en hij woont in Denemarken sinds hij twee maanden oud is. Nadat Sisto afgelopen december zijn Deens paspoort binnen had gekregen, werd hij direct opgeroepen voor Jong Denemarken.

2. De persconferentie waarop zijn oproep voor de Deense jeugdploeg bekend werd gemaakt aan het publiek, werd onderbroken door de zingende en dansende ouders van Sisto. Zijn vader en moeder waren bedekt met wit poeder en ze dansten voor de Deense journalisten in traditionele Zuid-Sudanese stijl, om te vieren dat hun zoon zich een jeugdinternational van Denemarken mag noemen.

3. De twintigjarige speler wordt in eigen land als het grootste talent gezien. Dat is meer clubs dan alleen Ajax opgevallen. Champions League-clubs als FC Barcelona, Arsenal, Juventus en FC Porto hebben scouts naar Denemarken gestuurd om de aanvallende middenvelder te bekijken. Midtjylland wil de interesse tot op het bot uitmelken en heeft al een prijskaartje van 6,7 miljoen euro aan de middenvelder gehangen.

4. In december werd hij uitgeroepen tot speler van het jaar door de Deense voetbalbond. Daar bleef het succes niet bij voor de jongeman. Met zijn club Midtjylland werd hij vorig seizoen kampioen van Denemarken. Sisto heeft nu drie seizoenen profvoetbal achter de kiezen. Hij maakte zijn competitiedebuut in het seizoen 2012-13 en in hetzelfde jaar maakte hij zijn eerste profdoelpunt.

5. Afgelopen maand speelde hij met Denemarken mee op het jeugd-EK in Tsjechië. Zijn ploeg werd in de halve finale uitgeschakeld door Zweden. Sisto speelde alle wedstrijden mee en scoorde in de openingswedstrijd tegen Tsjechië.

Meer 'vijf dingen die je moet weten over':
Amin Younes
- Yaya Sanogo
- Francesco Antonucci
- Gastón Pereiro

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws