'Eerste naam op 'Cillessen-lijst' lekt uit: Ajax kijkt naar FC Groningen'
Ajax kijkt naar alternatieven voor Cillessen

'Eerste naam op 'Cillessen-lijst' lekt uit: Ajax kijkt naar FC Groningen'

01-07-2015 14:11
34

Ajax is bezig met een schaduwlijst, voor het geval Jasper Cillessen in de zomerse transferperiode vertrekt. Eén van de namen die in aanmerking komen voor 'plan B' is uitgelekt.

In de zoektocht naar een directe opvolger van Cillessen is Ajax voorzichtig uitgekomen bij FC Groningen. Dat meldt Wim Masker, een doorgaans goed ingevoerde journalist van De Gezinsbode uit Groningen. Het zou gaan om Sergio Padt, die sinds vorig jaar onder de lat staat in De Euroborg. Hij staat op een shortlist, maar van concrete belangstelling is nog geen sprake.

Padt keepte een uitstekend debuutseizoen en dat is niet onopgemerkt gebleven in Amsterdam. Ajax denkt naar verluidt dat de 25-jarige doelman kan omgaan met de erfenis van Cillessen, die wordt begeerd door het Manchester United van Louis van Gaal. Het is niet bekend wat Padt moet kosten.

Ajax is voor hem geen onbekend terrein. De sluitpost meldde zich in 2007 op De Toekomst en zat jarenlang in de jeugdopleiding van de Amsterdamse club. Twee jaar na zijn komst werd hij naar de hoofdmacht gehaald, maar debuteren deed hij nooit. Na een jaar bij AA Gent kwam Padt vorig jaar terecht in Groningen.