Ik stuur ze niet naar bed hoor, dat doen Heitinga en Klaassen wel
Bazoer maakt zich op voor nieuw seizoen bij Ajax

"Ik stuur ze niet naar bed hoor, dat doen Heitinga en Klaassen wel"

02-07-2015 12:30
2

Met zijn achttien jaar is Riechedly Bazoer nog een 'jonkie', maar toch is hij al voor de derde keer met Ajax mee op trainingskamp. Enigszins ervaren voelt de jongeling zich dan ook wel.

Zenuwachtig voor trainingskampen is Bazoer allang niet meer. "Nu help ik de jongens een beetje door te vertellen waar het om draait, hoewel ik met mijn achttien jaar ook nog jong ben natuurlijk", aldus de middenvelder op de clubwebsite van Ajax. "Ik vertel ze dat ze goed moeten slapen en goed moeten eten, want de voorbereiding is best pittig en dan is het heel belangrijk dat je goed rust. Ik stuur ze niet naar bed hoor, dat doen oudere spelers als Heitinga en Klaassen denk ik wel."

Wedden

Meer odds

Een basisplaats in het nieuwe seizoen lonkt voor Bazoer, die van trainer Frank de Boer het shirt met rugnummer zes heeft gekregen. Een mooi nummer, zo vindt de jongeling. "Het is een basisnummer, ja, maar dat geeft geen garantie dat je speelt. Ik vind zes een mooi nummer. Ik voel me er goed bij, dus ik was er blij mee. Ik denk dat de trainer vertrouwen in me heeft. Ik heb onlangs nog een vijfjarig contract getekend en vorig seizoen heeft hij mij veel speelminuten gegund.