'Ajax wacht niet af en zet eerste namen op schaduwlijst voor vertrek Cillessen'
Amsterdammers willen geen risico nemen

'Ajax wacht niet af en zet eerste namen op schaduwlijst voor vertrek Cillessen'

02-07-2015 15:16
27

Ajax gaat niet in een hoekje zitten afwachten of Manchester United zich meldt voor Jasper Cillessen. De technische leiding van de Amsterdammers is druk bezig een schaduwlijstje op te stellen in het geval de doelman wordt weggekocht, meldt Voetbal International.

In de Britse pers wordt de naam van Cillessen bijna dagelijks genoemd. Meestal wordt hij in verband gebracht met Manchester United, maar ook steeds vaker met Tottenham Hotspur. In het laatste geval zou United voor Hugo Lloris kiezen en wordt Cillessen diens vervanger op White Hart Lane. Ajax zou hoe dan ook meer dan twintig miljoen euro kunnen bijschrijven voor de oud-keeper van NEC.

Volgens VI, dat nog niet met namen van kandidaat-vervangers komt, wordt bij Ajax inmiddels een lijstje met mogelijke opvolgers opgesteld. Ajax is op dit moment in Oostenrijk op trainingskamp en heeft daar de beschikking over de keepers Diederik Boer, André Onana en Mickey van der Hart. Vermoedelijk wordt geen van de drie gezien als een mogelijke opvolger van Cillessen.

Het weekblad meldt dat er nog geen concreet contact tussen Ajax en Manchester United is geweest. Bij een eventueel vertrek van de doelman wil Ajax echter meteen door kunnen schakelen naar een vervanger. Het contract van Cillessen in de Arena loopt nog tot medio 2018. Woensdag werd al bericht dat Sergio Padt (FC Groningen) één van de namen op het lijstje van Ajax is.