Nederlandse 'geldwolf' kijkt ogen uit: Deed niet veel onder voor Barcelona

Nederlandse 'geldwolf' kijkt ogen uit: "Deed niet veel onder voor Barcelona"

Gepubliceerd: vrijdag 3 juli 2015 om 10:33vr 03-07-2015 om 10:33

Ryan Babel is verguld met zijn lucratieve contract in de Verenigde Arabische Emiraten. De komende jaren speelt de 28-jarige aanvaller voor Al-Ain.

"De club liet blijken me graag te willen hebben", legt Babel, die 2,5 miljoen euro kostte, uit aan De Telegraaf. "Al-Ain was de afgelopen vier jaar drie keer kampioen en heeft een grote fanbase, een modern trainingscomplex en een fantastisch stadion. En als je op internet ziet hoe het laatste kampioenschap werd gevierd, dan deed dat niet veel onder voor de viering bij FC Barcelona. Het was groots opgezet en werd heel intens gevierd."

De Nederlander schat het niveau hoog in. "De Ghanees Asamoah Gyan staat hier al jaren in de spits en wat ik heb gezien, lopen er veel talentvolle jongens. Ik denk dat ik ten opzichte van Kasimpasa een stap omhoog zet qua beleving en spanning. Hier speel ik om de titel, de Supercup en de Aziatische Champions League. Dus geen wedstrijden meer die er niet meer toe doen, in halflege stadions. Ik word weer geprikkeld."

Dat Babel nu wordt afgeschilderd als geldwolf, snapt hij wel. "En het salaris is riant, maar niet doorslaggevend. Ik zou voor heel veel minder rond zijn gekomen met Besiktas (waarmee hij ook lang onderhandelde, red.). Het is voor mij dan ook echt het totaalplaatje van het sportieve, het leven en het geld. Ik zal mijn ervaringen op sociale media delen, zodat iedereen zijn eigen oordeel kan vormen. Al-Ain is echt een veel grotere club dan iedereen in Nederland denkt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws