'Ik kwam Brama toevallig tegen in de sportschool, hij zit in hetzelfde schuitje'
"We zijn allebei transfervrij en allebei nog zonder club"

'Ik kwam Brama toevallig tegen in de sportschool, hij zit in hetzelfde schuitje'

03-07-2015 12:06
1

Chris David gaat een onzekere zomer tegemoet. Het afgelopen halfjaar kwam de 22-jarige middenvelder uit voor FC Twente, dat hem huurde van Fulham. Het aflopende contract in Engeland werd echter niet verlengd.

David kan daardoor transfervrij op zoek naar een nieuwe club. "Ik train veel voor mezelf. Ik zit bijvoorbeeld elke dag in de sportschool, want als er een club komt wil ik er klaar voor zijn. Daarom ben ik ook bewust niet op vakantie gegaan. Ik moet investeren", aldus de middenvelder in TC/Tubantia. "Toevallig kwam ik gisteren Wout Brama nog tegen in de sportschool. Hij zit in dezelfde positie als ik. We zijn allebei transfervrij en allebei nog zonder club."

De zaakwaarnemer van David is druk in gesprek met meerdere clubs. "Dus dat komt wel goed. Het is te hopen dat er snel duidelijkheid komt. Nederland heeft in eerste instantie wel mijn voorkeur. Het belangrijkste is dat ik aan spelen toekom bij een club waarvan de trainer zegt: 'Jij hebt mijn vertrouwen en jij bent mijn eerste keus.' Ik heb nu lang genoeg stilgestaan. Het wordt tijd dat ik het wekelijks kan laten zien."

Twente, waar hij zijn opleiding genoot, is in elk geval geen optie. "De club heeft al behoorlijk wat middenvelders en de prioriteiten liggen ergens anders. Ze zeiden nog wel dat er later misschien nog wat ruimte zou komen, maar dat is heel onzeker allemaal. Daar kan ik ook niet op wachten. Achteraf kun je stellen dat het wat anders is gelopen dan verwacht. In het begin speelde ik nog wel eens en dat ging volgens mij ook best goed. Daarna heb ik alleen nog bij de beloften gespeeld."