In het kort: Go Ahead Eagles moet op zoek, nieuwe baan voor Anelka

In het kort: Go Ahead Eagles moet op zoek, nieuwe baan voor Anelka

03-07-2015 22:55
2

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Anelka aan de slag als speler-trainer
Nicolas Anelka krijgt een dubbelfunctie bij Mumbai FC. De 36-jarige Fransman stond als speler al onder contract bij de club uit India, nu gaat hij ook als trainer aan de slag. Anelka speelde in totaal zeven duels voor Mumbai en kwam daarin éénmaal tot scoren. In het verleden kwam de spits uit voor onder meer Arsenal, Real Madrid en Liverpool. 

Go Ahead niet meer welkom in Emmen
Mocht Go Ahead Eagles zich plaatsen voor de volgende ronde van de Europa League, dan is de Jupiler League-club waarschijnlijk niet meer welkom om de thuiswedstrijd in Emmen af te werken. Omdat de Adelaarshorst verbouwd wordt, trad Go Ahead donderdag aan in de thuishaven van FC Emmen. In het centrum van de stad vonden er rond het Europese duel rellen plaats. De burgemeester van Emmen heeft geen trek in een herhaling, zo laat hij vrijdag weten. 

Arveladze naar Trabzonspor
Shota Arveladze gaat aan de slag als trainer van Trabzonspor. De ex-Ajacied heeft een contract voor twee seizoenen getekend bij de Turkse club. De 42-jarige trainer was al eens trainer van het Turkse Kayserispor en Kasimpasa. Arveladze was in het verleden al speler van Trabzonspor, voordat hij naar Ajax verkaste. Trabzon is de nummer vijf van Turkije.

Voormalig spits van Ajax naar Hongarije
Geoffrey Castillion gaat aan de slag bij Debrecen VSC uit Hongarije. Hij was afgelopen seizoen speler van Universitatea Cluj uit Roemenië en speelde voorheen voor Ajax, RKC Waalwijk, Heracles Almelo, NEC Nijmegen en New England Revolution uit de Verenigdse Staten. Castillion tekent voor vier jaar bij de Hongaarse club Debrecen.

Willem II probeert het met Appels
Bruno Appels wil zijn kans pakken bij Willem II. De goalie gaat op proef meedraaien met de Tilburgers, die nog een derde doelman zoeken. In het verleden doorliep Appels (26) de opleiding van Willem II. Appels stond de voorbije seizoenen onder contract bij FC Den Bosch. "Ik weet hoe het werkt in de voetballerij, het kan nog afketsen. Maar ik ga volgende week mee op trainingskamp in Oisterwijk en de intentie van beide partijen is positief", aldus Appels in het Brabants Dagblad