'City heeft 'opvolger van Ron Vlaar' bijna binnen; bod van 35 miljoen op Duitser'
Nog geen grote aankopen gedaan

'City heeft 'opvolger van Ron Vlaar' bijna binnen; bod van 35 miljoen op Duitser'

03-07-2015 23:19

Manchester City heeft de eerste aankoop voor komend seizoen bijna binnen. Britse media melden vrijdag dat de onttroonde landskampioen een bod van ruim twaalf miljoen euro heeft gedaan op Aston Villa-middenvelder Fabian Delph. 

Dat bedrag is gelijk aan de hoogte van de afkoopclausule die in het contract van Delph (25) is opgenomen. Villa heeft daarom weinig meer te vertellen. De aanvoerder zou in de afgelopen dagen al aan zijn teamgenoten hebben medegedeeld dat hij naar City wil en zal vertrekken. 

Delph (foto), die bij Villa Ron Vlaar opvolgde als captain, wordt waarschijnlijk niet gehaald voor de basiself. City moet volgens de regels van de Engelse voetbalbond een minimum aantal 'home-grown' spelers in de selectie hebben. Dat quotum wordt nu niet gehaald. City verkocht de Britse buitenspeler Scott Sinclair onlangs aan uitgerekend Aston Villa. 

Een andere naam die rondzingt bij The Citizens is die van Karim Bellarabi. Duitse media geloven dat City een bod van liefst 35 miljoen euro heeft gedaan op de vleugelspits van Bayer Leverkusen. Bellarabi heeft een uitmuntend seizoen achter de rug in de Bundesliga. Hij scoorde twaalf keer en groeide uit tot een vaste kracht bij de nationale ploeg.