Klaassen kon helemaal niks meer: Met niezen ging ik door de grond
"Zo gingen veel punten verloren"

Klaassen kon helemaal niks meer: "Met niezen ging ik door de grond"

04-07-2015 09:27

Davy Klaassen is pas 22, maar wordt gezien als één van de vijf kandidaten voor de aanvoerdersband van Ajax. En dat is niet voor niks, want de aanvallend ingestelde middenvelder is flink gegroeid.

Niklas Moisander was vorig seizoen captain en heeft Ajax inmiddels verlaten. Ook vice-captain Nicolai Boilesen lijkt te vertrekken. En daardoor moet Ajax-trainer Frank de Boer op zoek naar een nieuwe aanvoerder. Klaassen gaat voorop in de strijd. "Ik ben daartoe bij Ajax pas aangespoord bij de B'tjes. Daarvoor was ik nog verlegen. Tegenwoordig laat ik me meer gelden in het veld", zegt de middenvelder tegenover het Algemeen Dagblad. "Spelen in een leidersrol gaat me steeds beter af."

Tussendoor moet Klaassen nog wel een kleine fysieke achterstand goedmaken. Door een buikwandoperatie zat Klaassen zeven weken stil. "En met 'niks doen' werd ook bedoeld: helemaal niks. In het begin was lachen al genoeg voor een pijnscheut in de buik. Met niezen ging ik door de grond", aldus Klaassen, die het met Ajax in ieder geval beter wil doen dan afgelopen seizoen. "Opvallend was dat je op een gegeven moment merkte bij tegenstanders dat ze niet meer bang waren om tegen ons te spelen. Een verkeerde pass van ons was dan al genoeg om ze hoop te geven. Zo gingen veel punten verloren."