Vaste waarde van Heerenveen blijft mopperen: Een verloren seizoen, een rotjaar
"Ik ben op rechts veel machtiger, vrijer ook"

Vaste waarde van Heerenveen blijft mopperen: "Een verloren seizoen, een rotjaar"

04-07-2015 09:51
1

Pele van Anholt mag de concurrentiestrijd weer aangaan als rechtsback. Vorig seizoen speelde de verdediger van sc Heerenveen als linksback en dat is niet zijn favoriete positie. Door de komst van de linksbacks Lucas Bijker en Caner Cavlan mag Van Anholt weer hopen.

De 24-jarige verdediger moet de strijd aangaan met rechtsbacks Stefano Marzo en Doke Schmidt. "Ik heb een jaartje stilgestaan. Natuurlijk gaat het teambelang voor, maar als linksback ben ik middelmaat. En dat wil ik juist niet zijn", geeft Van Anholt te kennen in Leeuwarder Courant. "Als je ineens linksback moet staan, kun je spreken van een verloren seizoen, een rotjaar."

"Ik ben op rechts veel machtiger, vrijer ook. Daar denk ik als ik mijn tegenstander zie: jij komt er sowieso niet langs. Aan de andere kant ben ik wel een ervaring rijker als linksback", weet de man uit Bolsward, die nu als rechtsback mag spelen. "Je moet je natuurlijk wel weer bewijzen. Nu hebben we wel elf, twaalf verdedigers. De concurrentie is groter dan ooit. Stefano heeft een goed seizoen gehad als rechtsback en Doke is er ook. Toch moet ik de concurrentiestrijd kunnen winnen als ik van mijn eigen kracht uit ga."

En een eventuele transfer? Zit die nog in het vat? "Het staat op een laag pitje, maar het kan snel gaan. Als ik bij de start van de competitie reserve sta, dan ga ik zeker over mijn toekomst nadenken. Nu nog niet. Ooit wil ik weg, omdat op een gegeven moment de prikkel eruit is. En ik hou van avontuur. De kans dat ik mijn contract verleng, is minder groot dan dat ik ooit vertrek", stelt de back, die nog tot medio 2016 - plus een optie voor een jaar - onder contract ligt in Friesland.