Verloren Ajax-zoon geniet van terugkeer: 'Heerlijk om dit shirt weer te dragen'
Verdediger deed 45 minuten mee tegen Dinamo Moskou

Verloren Ajax-zoon geniet van terugkeer: 'Heerlijk om dit shirt weer te dragen'

04-07-2015 19:52
3

John Heitinga heeft zijn eerste minuten in het shirt van Ajax er weer opzitten. De geroutineerde verdediger, deze zomer overgekomen van Hertha BSC, deed in het oefenduel met Dinamo Moskou (2-2) een helft mee. 

Na afloop stak Heitinga de blijdschap over zijn terugkeer in de Amsterdamse ploeg niet onder stoelen of banken. 'Eerste oefenduel zit erop. Tegen Dinamo Moskou 2-2. Heerlijk om shirt Ajax weer te dragen en nuttig om 45 minuten in de benen te hebben', schreef hij op zijn Instagram-account. 

Heitinga (31) kreeg vandaag van Ajax-trainer Frank de Boer te horen dat hij is benoemd tot vice-aanvoerder van de Amsterdamse formatie. Davy Klaassen is de nieuwe captain van de club. Hij volgt daarmee Niklas Moisander op. 

Vrijdag sprak Heitinga zijn doelen voor komend seizoen uit. "Het gaat erom dat je eind dit seizoen met de schaal in je handen staat. We moeten ons eerst richten op de voorronde van de Champions League en zodra de competitie gaat beginnen, dan moeten we er staan. Er is maar één doel: kampioen worden."