De Tien: recente doelpuntenvieringen die je niet snel zal vergeten

De Tien: recente doelpuntenvieringen die je niet snel zal vergeten

08-07-2015 10:10

Het afgelopen seizoen vielen er de nodige doelpunten waarbij deze zo nu en dan bijzonder fraai werden gevierd. Wat waren de meest opzienbarende doelpuntenvieringen van het afgelopen seizoen? Onderstaand tien nominaties waarbij gekeken is naar ploegen uit de Premier League, Serie A, Ligue 1, Primera División en de Bundesliga.

10. De geit: Anthony Ujah
In alle blijdschap kun je blijkbaar wel eens vergeten wat je precies aan het doen bent. Het overkwam FC Köln-aanvaller Ujah, die na zijn doelpunt niet schroomde om de mascotte, Hennes VIII de geit, eens bij de hoorns te nemen (FC Köln - Eintracht Frankfurt: 4-2). Ujah maakte later wel publiekelijk zijn excuses voor het mishandelen van de geit.

Wedden

Meer odds

9. De emoji: Marco Reus
Reus deed in de uitwedstrijd tegen Bayern München (2-1) een vertolking van het gezegde 'horen, zien en zwijgen'. De Duitse vleugelaanvaller bedekte zijn oren om het gefluit van het thuispubliek niet te horen. In de wedstrijden tegen Galatasaray (Champions League) en FC St. Pauli (DFB-Pokal) bracht Reus een ode aan de andere woorden van het spreekwoord.

8. De Super Saiyan: Cristiano Ronaldo en Marcelo
We dopen het juichen van Ronaldo maar om tot de naam 'Super Saiyan', want het lijkt af en toe net of het haar van de Portugees felblond kan worden als hij met zijn armen zwaait na een doelpunt. Marcelo deed ook een keer mee en er ging een flitsende high five aan vooraf. Fragment uit de wedstrijd tussen Real Madrid en Sevilla (3-2).

7. De gorilla: Martin Harnik
Huub Stevens had, in zijn periode bij VfB Stuttgart, zijn mannen uitgemaakt voor een stelletje apen, en daar werd de Nederlandse trainer op geniale wijze mee teruggepakt. Martin Harnik, Daniel Ginczek en Daniel Didavi bewogen als apen over het veld nadat Harnik de winnende treffer binnenschoot tegen Hamburger SV (2-1).

6. De robot: Carlos Tevez
Peter Crouch had alle moeite met het doen van 'de robot', maar Juventus-aanvaller Tevez gaat deze move al een stuk beter af. Na zijn doelpunt tegen Malmö FF, groepsfase Champions League (2-0), liet de Argentijn zijn mechanische danspasjes zien.

5. De dans: Daniel Sturridge en Alberto Moreno
We kennen wel het filmpje van Boudewijn Zenden die hopeloos faalt in zijn dansje met Asamoah Gyan, maar Alberto Moreno kan er ook wat van. Sturridge, spelend voor Liverpool, is befaamd om het dansje 'The Studge', ploeggenoot Moreno duidelijk niet (Crystal Palace - Liverpool: 1-2).

4. De knock-out: Wayne Rooney
Rooney bracht, na zijn doelpunt tegen Tottenham Hotspur (3-0), een ode aan zijn 'knokpartij' met Stoke City-verdediger Phil Bardsley. De spits van Manchester United werd in zijn huis tegen de vlakte gewerkt door Bardsley, waarbij het leek of hij knock-out ging. Of het een grap was of niet, dat laten we in het midden. In ieder geval zal Rooney zijn viering niet nog een keer doen, aangezien zijn zoontje van vijf jaar (Kai) de val haarfijn nadeed op school.

3. Batman en Robin: Pierre-Emerick Aubameyang en Marco Reus
Reus en Aubameyang zijn dikke vrienden en dat is terug te zien op het veld. Na het doelpunt van Aubameyang, in de derby tegen Schalke 04, ging het duo als Batman en Robin over het veld. Dortmund won de derby glansrijk: 3-0.

2. De selfie: Francesco Totti
Totti introduceerde in de derby met SS Lazio, de ploeg van Stefan de Vrij, de 'selfie celebration'. De Italiaan scoorde de gelijkmaker (2-2), greep naar zijn telefoon en maakte een selfie met het juichende publiek. De selfie scoorde zo goed, dat Konami deze viering gaat toevoegen aan de nieuwste Pro Evolution Soccer.

1. De tattoos: Zlatan Ibrahimovic
Doelpunten kun je vieren als een baas, dat weet Zlatan maar al te goed. De Zweedse superspits trok, in de wedstrijd tussen Paris Saint-Germain en Caen (2-2), zijn shirt uit om vijftien tattoos aan het publiek te tonen. Later zou blijken dat Zlatan met deze actie aandacht wilde vragen voor miljoenen mensen die lijden aan hongersnood. "Ik had dus vijftien tijdelijke tatoeages op mijn lijf, de namen van échte mensen met échte problemen. De tattoos zijn nu weg, maar de hongersnood is er nog steeds. Ik hoop dat iedereen zich dat realiseert", aldus Zlatan.