Bij Ajax mislukte routinier: In het begin ging het goed, ik had mijn aandeel

Bij Ajax mislukte routinier: "In het begin ging het goed, ik had mijn aandeel"

Gepubliceerd: maandag 6 juli 2015 om 12:04ma 06-07-2015 om 12:04

Niki Zimling richt zich weer op een toekomst bij FSV Mainz 05. De dertigjarige Deen was het voorbije seizoen op huurbasis actief bij Ajax, maar kon daar geen indruk maken.

Trainer Frank de Boer zag in Zimling de vervanger van Christian Poulsen. Hij moest voor ervaring zorgen en voor hardheid in belangrijke wedstrijden. Dat plan pakte verkeerd uit, tot teleurstelling van Zimling zelf. "In het begin ging het heel goed. Ik had mijn aandeel", zegt de Deen in gesprek met Kicker.

Zimling kwam tot acht competitiewedstrijden voor de winterstop en drie optredens in de Champions League. Daarna zag De Boer hem niet meer staan, ook omdat hij last kreeg van spierblessures. "Dat is voetbal", berust Zimling in het mislukte avontuur. Inmiddels is hij weer fit. "Ik heb door Mainz een MRI laten maken. Alles ziet er goed uit."

Over zijn voetbaltoekomst bestaat nog onduidelijkheid. "Eerst moet ik trainen om fit te worden. Maar in het voetbal kan alles snel gaan", houdt hij het mysterieus, om daar aan toe te voegen: "Voorlopig blijf ik hier. Ik heb een contract tot 2017."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws