'Southampton en Koeman vinden 'goedkoop' Clasie-alternatief in Frankrijk'
Jonge Fransman kost 'slechts' acht miljoen

'Southampton en Koeman vinden 'goedkoop' Clasie-alternatief in Frankrijk'

07-07-2015 20:20
1

Ronald Koeman liet er maandag geen gras over groeien: Jordy Clasie is bij Southampton een belangrijke kandidaat om de begeerde Morgan Schneiderlin op te volgen. Franse media melden inmiddels echter dat de Premier League-club een andere middenvelder nóg hoger op het verlanglijstje heeft staan. 

Sportkrant L'Equipe is er van overtuigd dat Mario Lemina bij The Saints in beeld is als de meest geschikte vervanger van Schneiderlin. De 21-jarige controleur van Olympique Marseille heeft een goed seizoen achter de rug in de Ligue 1 en aast nu op een overstap naar Engeland. 

Southampton zou Lemina voor ongeveer acht miljoen euro kunnen overnemen van Marseille; de middenvelder is dus een stuk goedkoper dan Clasie, die volgens ingewijden minimaal twaalf miljoen euro moet gaan opleveren voor Feyenoord. 

Koeman rekent er op dat Schneiderlin op korte termijn vertrekt. Manchester United wil er alles aan doen om de Fransman zo snel mogelijk naar Old Trafford te halen. Pas als de international verkocht is, gaat Southampton op zoek naar een vervanger. Koeman maakte maandag zoals gezegd zijn interesse in Clasie nogmaals kenbaar.