De Boer stelt doel: 'Ik geef toe dat het de afgelopen jaren te weinig is geweest'
Ajax-trainer is het eens met kritiek

De Boer stelt doel: 'Ik geef toe dat het de afgelopen jaren te weinig is geweest'

08-07-2015 12:50
10

Het moet komend seizoen anders bij Ajax. Frank de Boer heeft niet alleen als doel om zijn ploeg weer tot beste van Nederland te kronen, maar ook om goed voetbal op de mat te leggen.

Dat Ajax het voorbije seizoen geen kampioen werd, kon na vier titels op rij een keer gebeuren. Het slaapverwekkende voetbal wekte echter ergernis op bij de aanhang. De Boer vindt dat terecht, zegt hij in Voetbal International. "De hoteleigenaar was afgelopen seizoen naar de thuiswedstrijd tegen Willem II komen kijken", begint De Boer in het weekblad. "Hij vertelde me deze week nog dat hij zo had genoten van onze grote overwinning. 'Nou, dat was dan ook de enige', zei ik hem."

"Ik kan veel te weinig wedstrijden opnoemen van vorig seizoen die we eenvoudig hebben gewonnen. Als je kampioen wilt worden, is dat een vereiste", vervolgt de Ajax-trainer. "Dat we aantrekkelijker moeten spelen, weegt voor mij nu niet zwaarder dan andere jaren. Dat moet namelijk altijd het doel zijn bij Ajax. Alleen, ik geef wel toe dat het de afgelopen jaren te weinig is geweest. Over afgelopen seizoen was iedereen ontevreden, ik ook. We willen juist dreiging vooruit, juist diepte in ons spel vinden."