Celtic strikt Nederlander met Turkse roots: 'Iedereen weet hoe groot deze club is'
Schotten blij met vierde zomeraanwinst

Celtic strikt Nederlander met Turkse roots: 'Iedereen weet hoe groot deze club is'

09-07-2015 15:05

Celtic heeft de Nederlandse Turk Nadir Ciftci officieel gepresenteerd. De 23-jarige aanvaller werd al weken in verband gebracht met de kampioen van Schotland. Donderdag trok hij voor het eerst een Celtic-shirt aan.

Dat deed Ciftci op zijn presentatie aan de pers. De oud-speler van NAC Breda had even daarvoor zijn handtekening onder een vierjarig contract gezet. Hij komt over van Dundee United, dat begin deze week een akkoord met Celtic bereikte. Nadat Ciftci zelf ook tot een vergelijk met The Bhoys was gekomen, kon de transfer officieel gemaakt worden.

Wedden

Meer odds

Na Dedryck Boyata, Daidy Janko en Logan Bailly is Ciftci de vierde versterking voor Celtic deze zomer. "Iedereen weet hoe groot de club Celtic is", waren de eerste woorden van Ciftci tijdens zijn presentatie. "Dat wist ik al toen ik naar Schotland kwam. Ik ben heel blij dat ik hier heb mogen tekenen." De 23-jarige Ciftci wordt begeleid door Pierre van Hooijdonk, die in het verleden ook voor Celtic speelde.

Het contract van Ciftci bij Dundee liep nog tot de zomer van 2016. De aanvaller scoorde in twee seizoenen bij Dundee 33 keer.