In het kort: NAC wil ervaren verdediger, Suarez eist excuses van FIFA

In het kort: NAC wil ervaren verdediger, Suarez eist excuses van FIFA

11-07-2015 23:05
5

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

NAC wil ervaren back vastleggen
Dustley Mulder kan aan de slag bij NAC Breda. BN/De Stem schrijft zaterdag dat de verdediger, die sinds donderdag meetraint bij de degradant, een goede indruk maakt op trainer Robert Maaskant. Inmiddels heeft hij een aanbieding ontvangen. Mulder (30) kwam in het verleden uit voor onder meer RKC Waalwijk en Excelsior. 

Suarez hoopt op bloemetje van FIFA
Luis Suarez beet tijdens het WK 2014 in de schouder van Giorgio Chiellini. Dat leverde de voormalig Ajacied een schorsing van vier maanden op. Een te zware straf, zegt de aanvaller nu. "De straf van de FIFA was buitensporig. Ik hoop dat ze bij de FIFA ooit hun excuses aanbieden en toegeven dat ze de verkeerde beslissing gemaakt hebben", vertelt hij aan een Uruguayaans radiostation. 

FC Twente haalt uit
FC Twente heeft zaterdagavond stevig uitgehaald in een oefenduel. Regio Team Twenterand werd op een flink pak slaag getrakteerd: 0-16. Hakim Ziyech was met vijf doelpunten de grote man aan Enschedese zijde. Shadrach Eghan tekende voor vier treffers. Jerson Cabral (2), Tim Hölscher, Nana Ntuli, Lars Bleker, Hidde Ter Avest en Felitciano Zschusschen scoorden ook.

Zes miljoen extra voor Lazio
Mauro Zarate moet flink boeten. Hij is zijn voormalige club SS Lazio een bedrag van 5,9 miljoen euro verschuldigd voor het plegen van contractbreuk. Dat gebeurde in 2013, toen Zarate wilde vertrekken. Sindsdien zijn er tal van zaken geweest, maar nu heeft de arbitragecommissie van de FIFA uitspraak gedaan. Die commissie oordeelde dat Zarate verkeerd heeft gehandeld en daarom binnen dertig dagen 5,3 miljoen euro moet betalen plus 600.000 euro aan rente.

NAC aan de lijn
De selectie, staf en het personeel van NAC Breda gaan als medewerker van een callcenter aan de slag. Natuurlijk ten behoeve van de club zelf, want NAC hoopt seizoenkaarthouders die nog niet hebben verlengd alsnog te overtuigen. Ook een delegatie van Oud NAC neemt maandagavond een telefoon in handen om de fans op te bellen, meldt Omroep Brabant. "We hopen minstens 600 mensen te bereiken die voorheen een seizoenkaart hadden en die er nu nog geen hebben. Als we er in slagen een conversie van 20 procent te scoren, en dat is ons met vergelijkbare acties gelukt, dan breken we dat record al", verwijst woordvoerder Mattias van Wettum naar het recordaantal seizoenkaarten dat werd verkocht door een Jupiler League-club.