Sanogo mogelijk naar Ajax: vijf dingen die je moet weten over deze Fransman

Sanogo mogelijk naar Ajax: vijf dingen die je moet weten over deze Fransman

Gepubliceerd: maandag 13 juli 2015 om 17:30ma 13-07-2015 om 17:30

Ajax heeft zijn oog laten vallen op Yaya Sanogo als nieuwe aanwinst. De 22-jarige spits van Arsenal was zondag in Amsterdam om te praten met Marc Overmars en Frank de Boer. Ajax is na het vertrek van Kolbeinn Sigthórsson en Richairo Zivkovic op zoek naar een nieuwe concurrent voor Arek Milik. Wat kunnen de Ajacieden verwachten van Sanogo?

1. Op het eerste gezicht lijkt Sanogo een stereotype targetman. Met een lengte van 1,93 meter is hij een indrukwekkende fysieke verschijning. De vergelijking met eveneens sterke spitsen als Romelu Lukaku en Christian Benteke is snel gemaakt. Toch heeft hij een verfijnde techniek met een goede eerste aanname, wat belangrijk is voor het Ajax-spel dat De Boer voor ogen heeft.

2. Een terugkerend probleem in de loopbaan van Sanogo is blessureleed. In 2010 kreeg hij een dubbele beenbreuk te verduren en sindsdien wordt hij geplaagd door blessures. Zo miste hij vorig seizoen de openingsfase bij Arsenal met een dijbeenblessure. Tot nu toe is het hem in zes seizoenen als profspeler nog niet gelukt een jaar lang fit te blijven. Vooral zijn hamstring speelt hem parten.

3. 'Sa-no-goal' is het mikpunt van veel spot sinds zijn komst naar Engeland, zeker op social media. Toen de spits voor het eerst na anderhalf jaar een doelpunt voor Arsenal maakte in de Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund, deed zelfs het officiële Twitter-kanaal van de Duitsers eraan mee. Na zijn doelpunt twitterde de Duitse club "??? 1-0", waarmee gesuggereerd werd dat het geen idee had wie Sanogo eigenlijk is.

4. Je zou het misschien niet geloven, maar Sanogo stond bij Auxerre bekend als een echte goalgetter. Als jeugdspeler was hij al enorm productief, zowel voor zijn club als voor zijn land. Dat ging zo door toen hij bij het eerste kwam. In zijn laatste seizoen met de Fransen scoorde hij tien keer in dertien wedstrijden.

5. Een jaar geleden (augustus, 2014) had hij al eens gescoord in een vriendschappelijk duel met Arsenal. Tijdens de jaarlijkse Emirates Cup in Londen maakte Sanogo zelfs vier goals tegen Benfica. Op de stuntelige manier waarop de Fransman één van zijn doelpunten vierde, bleek wel dat hij weer even moest wennen een doelpuntenmaker te zijn.

Meer 'vijf dingen die je moet weten over':
Amin Younes
- Pione Sisto
- Francesco Antonucci
- Gastón Pereiro

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws