Eredivisie krijgt er mogelijk een parel bij: Hij past wel in systeem van Ajax
"Bij Gladbach behoorde hij jarenlang tot de grote talenten"

Eredivisie krijgt er mogelijk een parel bij: "Hij past wel in systeem van Ajax"

14-07-2015 15:24
5

Alles wijst erop dat Amin Younes op zeer korte termijn zijn krabbeltje zet onder een driejarige verbintenis bij Ajax. De 21-jarige vleugelaanvaller komt over van Borussia Mönchengladbasch, de club van verdediger Roel Brouwers.

Volgens Brouwers krijgt de Eredivisie, indien zijn transfer doorgaat, er een pareltje bij. Bij Gladbach kwam hij in drie seizoenen echter slechts tot 26 wedstrijden. "Hij is iemand die zowel op links als rechts een mannetje kan uitspelen en op de eerste meters heel snel is", zegt Brouwers tegen Voetbal International. "Ik denk dat Amin wel in het systeem van Ajax past. Technisch is hij zeer onderlegd, zijn spel doet me een beetje denken aan Roy Beerens; ook een kleine vleugelspeler die de actie wil maken."

"En ik herinner me een van zijn eerste wedstrijden in het seizoen 2012/13, thuis tegen landskampioen Borussia Dortmund. Bij een 0-1 achterstand hadden we weinig in te brengen. Tot Younes in de tweede helft gelijkmaakte met een schot van een meter of veertien. Die goal werd in de Bundesliga zelfs gekozen tot Doelpunt van de Maand."

"Bij Gladbach behoorde hij jarenlang tot de grote talenten. Alleen redde Younes het niet vanwege de enorme concurrentie voorin. Ga maar na: Patrick Herrmann, Ibrahima Traoré, André Hahn en Thorgan Hazard. Voor hem was het vorig jaar een logische stap om ergens anders te kijken. Als hij bij Ajax het vertrouwen krijgt, gaat hij het goed doen; voor de Nederlandse competitie is hij zeker een aanwinst."