Ajax had ook gekund, maar het was logischer dat PSV bij me aanklopte
"Dat is de prikkel geweest om dit te gaan doen"

"Ajax had ook gekund, maar het was logischer dat PSV bij me aanklopte"

14-07-2015 16:03
4

PSV trekt de laatste dagen de ene na de andere speler aan, maar misschien wel de opmerkelijkste transfer vond op de achtergrond plaats. Thijs Slegers verruilde Voetbal International voor een baan als perschef in Eindhoven.

"De kans die PSV mij bood om het voetbal echt van binnenuit te beleven is de prikkel geweest om dit te gaan doen", legt Slegers, die ook werkzaam was bij het Eindhovens Dagblad en De Telegraaf, uit in gesprek met Omroep Brabant. "En tot nu toe is dat ook echt uitgekomen. Ik heb het hier uitstekend naar mijn zin."

"Ik merk nu bijvoorbeeld dat mensen als Marcel Brands en Phillip Cocu ervoor kiezen hoe zij zich naar buiten toe presenteren. Nu ervaar ik ook hoe zij zich achter de schermen manifesteren. Het is mooi om dat verschil te zien", vervolgt hij.

De opmerkelijke overstap deed in de wereld van voetballers en journalisten de nodige stof opwaaien. Slegers snapt dat, maar de stelling dat hij bij zijn favoriete club aan de slag is gegaan, gaat wat hem betreft te ver. Ajax en Feyenoord hadden bij wijze van spreken ook gekund.

"Ik had de baan van perschef bij een grote club in Nederland op mijn zakelijke bucketlist staan. In mijn geval is PSV dan de meest logische keuze. Ik kom uit het zuiden en ik volg die club al zeven jaar. Dus bijvoorbeeld Ajax had ook gekund, maar het was logischer dat PSV bij me aanklopte."