Elia klaar voor verlossing na Griekse interesse: Gratis transfer géén optie
"We willen Eljero verkopen"

Elia klaar voor verlossing na Griekse interesse: "Gratis transfer géén optie"

15-07-2015 11:28
5

Eljero Elia staat voor een transfer naar Griekenland. Olympiakos Piraeus heeft plannen om de 28-jarige Nederlander te verlossen van zijn uitzichtloze situatie bij Werder Bremen.

Elia heeft geen toekomst meer aan de Weser en is voor een spotprijs op te pikken. Southampton, dat hem in de tweede helft van het afgelopen seizoen huurde, lijkt afgehaakt en inmiddels is er een nieuwe club in beeld: Olympiakos. De Grieken hebben zich echter nog niet officieel gemeld in Bremen, meldt Kreiszeitung woensdag.

Olympiakos denkt in eerste instantie aan een huurdeal, maar dat ziet Werder Bremen niet zitten. "We willen Eljero verkopen en hem transfervrij laten gaan is géén optie", stelt technisch directeur Thomas Eichin. "Dat wil ik gewoon niet."

De Bundesliga-club wil hoe dan ook zo snel mogelijk af van Elia, die met zijn salaris zwaar op de begroting drukt. De linksbuiten is al niet meer welkom op de training tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Hij houdt de komende tijd zijn conditie op peil bij de beloften, totdat er een nieuwe club komt.