'Castaignos werd aangeboden bij Tottenham, dat verzin je toch niet? Stuitend'
"De creativiteit blijkt elk jaar weer enorm"

'Castaignos werd aangeboden bij Tottenham, dat verzin je toch niet? Stuitend'

16-07-2015 12:05
3

De transfermarkt is niet wars van wildwesttaferelen, zo ondervindt Serge Rossmeisl elke dag aan den lijve. De directeur van de Federatie voor Betaald Voetbal Organisaties verdedigt de belangen van de 35 clubs uit Nederland.

Hij maakt naar eigen zeggen de gekste dingen mee met buitenlandse clubs, zaakwaarnemers en louche tussenpersonen. Zo was Luc Castaignos eens 'op weg' naar Tottenham Hotspur. "Hij was aangeboden met een nepmandaat", vertelt Rossmeisl aan Voetbal International.

"Daar stonden behalve de vervalste handtekening van Joop Munsterman nog drie handtekeningen onder. Van een Amerikaan, een Griek en een Kroaat. Eén had zelfs zijn makelaarslicentie. Dat verzin je toch niet? Dat Spurs belt dat ze even de speler komen ophalen? Terwijl FC Twente met niemand had gesproken?"

Castaignos bleef uiteindelijk 'gewoon' bij Twente, waarna hij deze zomer de overstap naar Eintracht Frankfurt maakte. Rossmeisl stelt dat de zaak rond de 22-jarige spits geen uitzondering is. "De creativiteit blijkt elk jaar weer enorm. Je ziet de vreemdste contracten en personen langskomen. Stuitend."