Ajax dicht bij komst van nieuwe spits: medische keuring in Amsterdam
22-jarige aanvaller op weg naar Ajax

Ajax dicht bij komst van nieuwe spits: medische keuring in Amsterdam

16-07-2015 12:19
18

Het is een kwestie van tijd, totdat Ajax de komst van Yaya Sanogo wereldkundig maakte. De spits meldde zich donderdagochtend op De Toekomst voor een medische keuring, melden De Telegraaf en AT5.

Sanogo wordt de komende uren uitgebreid getest in het VU en als er geen onverwachte problemen aan het licht komen, is hij vanaf donderdagavond de nieuwe spits van Ajax. De nummer twee van het afgelopen Eredivisie-seizoen huurt de 22-jarige Fransman voor een jaar van Arsenal.

In Amsterdam bindt Sanogo de strijd aan met Arek Milik. De Pool is nu nog de enige goalgetter in de selectie van Frank de Boer, die ongetwijfeld zal bidden dat de medische check van Sanogo geen problemen oplevert. In Engeland staat hij immers bekend als de man van glas, die de laatste jaren vaak met hamstringblessures kampte.

De spits is waarschijnlijk niet de enige aanwinst die donderdag gepresenteerd gaat worden. Amin Younes, die voor anderhalf miljoen euro wordt overgenomen van Borussia Mönchengladbach, onderging al een medische keuring en liet zich al zien op het trainingsveld.