Update: Manchester City heeft van mening veranderde international binnen
Middenvelder meldt zich voor medische keuring

Update: Manchester City heeft van mening veranderde international binnen

17-07-2015 19:37
2

Een opmerkelijke wending rond Fabian Delph, vrijdag in Engeland. Manchester City gaat de middenvelder tóch over te nemen van Aston Villa.

Dat melden verschillende media in Engeland vrijdag. Delph arriveerde vrijdagmiddag in Manchester voor een medische keuring en gaat zijn handtekening onder een vijfjarig contract zetten. City betaalt naar verluidt twaalf miljoen euro aan Aston Villa.

De naderende deal tussen City, Villa en Delph is merkwaardig. De international van Engeland was vorige week al op weg naar het Etihad Stadium, maar draaide plotseling bij en zweerde trouw aan zijn huidige club. De nummer twee van het afgelopen Premier League-seizoen klopte deze week echter wéér aan en heeft Delph alsnog overtuigd.

De verwachting is dat Delph op vrijdag nog wordt gepresenteerd als nieuwste aanwinst. In Engeland wordt het aanstaande vertrek van Christian Benteke naar Liverpool aangedragen als de belangrijkste reden dat hij tóch naar City gaat.

Update 19:37: Aston Villa en Manchester City maken officieel melding van de transfer van Delph. De middenvelder heeft de medische keuring succesvol afgerond en gaat bij City het shirt met rugnummer achttien dragen.