Bizarre transfersoap shockeert Engeland: 'Dit mocht ik niet laten schieten'
City betaalt tien miljoen voor middenvelder

Bizarre transfersoap shockeert Engeland: 'Dit mocht ik niet laten schieten'

17-07-2015 23:40

Fabian Delph houdt weinig vrienden over in Birmingham. De aanvoerder van Aston Villa stond in de belangstelling van Manchester City, maar beloofde de fans plechtig dat hij Villa trouw zou blijven. Vrijdag verkaste Delph alsnog naar City. 

De onthutsende ommezwaai van de international leverde op social media woeste reacties op. Slechts een week geleden stuurde de 25-jarige middenvelder een officieel statement de wereld in. 'Ik blijf bij Villa, ik ben loyaal en ik kan niet wachten op het nieuwe seizoen.'

Vrijdag werd de transfer van Delph naar The Citizens, die naar verluidt tien miljoen euro voor hem betalen, afgerond. "Vertrekken bij Aston Villa is de moeilijkste beslissing die ik in mijn loopbaan heb gemaakt", legt hij uit. "Zoals bekend heb ik in eerste instantie een overstap naar City afgewezen. Dat was omdat ik van Villa hou, en dol ben op de fans."

"Maar die beslissing, zo weet ik nu, was puur gebaseerd op emoties. Op de gevoelens die ik voor Villa koester. Later besefte ik dat deze transfer voor mijn carrière een enorme kans is die ik niet mag laten schieten. Ik ben enthousiast over mijn nieuwe avontuur bij City, ik wil de komende jaren erg succesvol zijn met deze club."