Van Gaal tovert Blind als verrassing uit de hoge hoed: Speelden slim samen
"Maar ik moet snel aanpassen, ik wil mezelf daar laten zien"

Van Gaal tovert Blind als verrassing uit de hoge hoed: "Speelden slim samen"

19-07-2015 14:30
6

Daley Blind is onder de indruk geraakt van de aankopen Memphis Depay, Bastian Schweinsteiger, Morgan Schneiderlin en Matteo Darmian. De linkspoot, die niet alleen als middenvelder, maar ook als linksback en linker centrumverdediger uit de voeten kan, laat dat weten op de clubsite van Manchester United.

Schneiderlin scoorde bij zijn debuut namens United direct tegen Club America (0-1 winst). "Het helpt altijd als je snel je eerste goal maakt", vertelde Blind. "Je zag hoe Morgan speelde. Maar niet alleen hij, ook aan de andere nieuwe jongens zag je dat zij zich lekker voelden in het team. Iedereen probeert hen te helpen. We helpen elkaar allemaal en ik denk dat de nieuwe spelers erg blij mogen zijn. Ik hoop dat zij hebben genoten."

Voor Blind had manager Louis van Gaal een nieuwe positie in gedachten: links in het centrum van de verdediging. Naast Phil Jones. "We hebben veel met elkaar gesproken, dat was van belang, omdat we overal op het veld moesten lopen. We speelden slim samen en ik deed gewoon mijn best. Het is een nieuwe positie en dus een nieuwe ervaring. Maar ik moet snel aanpassen, ik wil mezelf daar laten zien."