De Tien: duurste aanwinsten voor het nieuwe seizoen

De Tien: duurste aanwinsten voor het nieuwe seizoen

20-07-2015 10:10
1

De transfermarkt is in volle gang en diverse grote namen zijn al verkast naar een nieuwe club. Onderstaand de tien transfers waarbij, volgens Transfermarkt, tot nu toe de grootste transfersom is betaald.

10. Carlos Bacca (Sevilla naar AC Milan, 30 miljoen euro)
Bacca (28) beleefde afgelopen seizoen een  in de Europa League-finale tussen Sevilla en Dnipro Dnipropetrovsk. De Spaanse club wenste enkel mee te werken aan een transfer, als de geïnteresseerde club bereid zou zijn om de afkoopclausule van de Colombiaanse spits, die het laatste jaar ook twintig keer scoorde in de Primera División, te betalen. Milan kwam met dat bedrag, dertig miljoen euro, over de brug.

 

9. Danilo (FC Porto naar Real Madrid, 31,5 miljoen euro)
Bij Porto maakte rechtsback Danilo (24) de afgelopen drie seizoenen een sterke ontwikkeling door, waarmee hij in april een transfer afdwong naar Real. Met de komst van de Braziliaan zal Dani Carvajal, die nu als rechtsback speelt bij de Koninklijke, mogelijk minder speeltijd kunnen krijgen. De Spanjaard wordt op zijn beurt gelinkt aan Bayern, Paris Saint-Germain en Liverpool.

8. Paulo Dybala (Palermo naar Juventus, 32 miljoen euro)
Juventus-aanwinst Dybala maakte afgelopen seizoen naam bij Palermo, mede door dertien doelpunten in de Serie A en tien assists. De complete Europese top streed om de handtekening van de 21-jarige Argentijnse dribbelaar, waaronder Barça. De keuze viel uiteindelijk op Juventus.

7. Arda Turan (Atlético Madrid naar FC Barcelona, 34 miljoen euro)
Barça heeft met Turan (28) een goede versterking in huis voor de vleugelpositie. Toch zullen de Catalanen, wegens een transferban, zeker de eerste helft van het nieuwe seizoen geen beroep kunnen doen op de Turk. Aan de transfer van Turan, die ook werd genoemd bij Chelsea en Manchester United, kleefde overigens een opvallende clausule.

6. Douglas Costa (Shakhtar Donetsk naar Bayern München, 35 miljoen euro)
In de zoektocht naar potentiële opvolgers voor Franck Ribéry en Arjen Robben, kwam Bayern uit bij de Braziliaan Costa (24). Giovane Elber, oud-spits van Bayern en landgenoot van Costa, is ervan overtuigd dat de vleugelspeler gaat slagen bij de Duitse grootmacht. Costa scoorde afgelopen seizoen namens Skakhtar vier keer in 33 duels en werd ook in verband gebracht met FC Barcelona, Manchester United en AC Milan.

5. Geoffrey Kondogbia (AS Monaco naar Internazionale, 35 miljoen euro)
Kondogbia (22) zat verwikkeld in een transferstrijd tussen AC Milan en Internazionale. De Fransman, die ook werd genoemd bij Arsenal, Tottenham Hotspur en Manchester City, koos uiteindelijk voor de Nerazzurri, waar hij een zeer riant salaris zal opstrijken.

4. Morgan Schneiderlin (Southampton naar Manchester United, 35 miljoen euro)
Schneiderlin (25) is een van de vier topspelers die United tot nu toe heeft vastgelegd. De middenvelder maakte afgelopen seizoen een uitstekende indruk bij het Southampton van Ronald Koeman, die op hun beurt Jordy Clasie overnamen als opvolger van de Fransman. Voor Daley Blind kan de komst van Schneiderlin ook gevolgen hebben.

3. Jackson Martínez (FC Porto naar Atlético Madrid, 35 miljoen euro)
Het leek er lange tijd op dat Martínez (28) zou verkassen naar AC Milan, maar uiteindelijk koos de Colombiaanse topschutter voor Atlético. De ploeg van trainer Diego Simeone had door het vertrek van Mario Mandzukic (Juventus) behoefte aan een nieuwe spits. In Martínez, die het laatste seizoen bij Porto 21 keer scoorde in Primeira Liga, hoopt men de vervanger te hebben gevonden.

2. Roberto Firmino (TSG Hoffenheim naar Liverpool, 41 miljoen euro)
In de zoektocht naar meer aanvallende impulsen kwam Liverpool uit bij de gewilde Firmino (23). De technisch begaafde aanvallende middenvelder, die in vijf seizoenen bij Hoffenheim 38 keer scoorde in de Bundesliga, schermde ook met de belangstelling van Manchester United.

1. Raheem Sterling (Liverpool naar Manchester City, 68 miljoen euro)
Met de transfer naar City staat Sterling (20) nu officieel te boekenals de duurste Engelse aankoop aller tijden (voorheen Andy Carroll: 49 miljoen euro). De Golden Boy, die weigerde bij te tekenen, scoorde afgelopen seizoen zeven keer voor The Reds.