'Groningen-spits volgt voorbeeld Van Persie en gaat aan de slag in Turkije'

'Groningen-spits volgt voorbeeld Van Persie en gaat aan de slag in Turkije'

Gepubliceerd: maandag 20 juli 2015 om 16:18ma 20-07-2015 om 16:18

Genero Zeefuik staat voor een transfer naar Turkije. De 25-jarige spits kreeg zondag te horen dat hij van FC Groningen mag uitkijken naar een nieuwe club.

Zeefuik hoefde zich maandagochtend niet te melden voor de training om zich zo optimaal te kunnen oriënteren op een nieuwe uitdaging. Heel lang heeft de zoektocht niet geduurd. RTV Noord brengt de aanvaller in verband met Balikesirspor, dat uitkomt op het tweede niveau in Turkije.

In de westelijke stad ligt een tweejarig contract klaar voor Zeefuik. Hij lijkt wel oren te hebben naar een overstap, omdat de gesprekken inmiddels lopen. Robin van Persie ging hem vorige week al voor met een dienstverband bij Fenerbahçe.

De nakende transfer markeert het einde van een aantal woelige jaren voor Zeefuik in Groningen, waar hij sinds 2012 onder contract staat. In zijn eerste seizoen werd hij door de toenmalige trainer Robert Maaskant uit de selectie gezet, omdat hij moest afvallen. Het laatste halfjaar maakte Zeefuik indruk op huurbasis bij het Schotse Hearts.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws