Van Gaal krijgt hint van toptalent en Depay-concurrent: Sinds twee, drie jaar
"Dan zijn de omstandigheden zwaar"

Van Gaal krijgt hint van toptalent en Depay-concurrent: "Sinds twee, drie jaar"

21-07-2015 22:11
3

Adnan Januzaj heeft zijn pijlen gericht op één positie. De Belg wil Manchester United-manager Louis van Gaal overtuigen en gaat dat proberen als 'nummer tien', één van de posities waar ook Memphis Depay voor in aanmerking komt. Daarnaast kan Depay op de linkerflank of in de aanval worden geposteerd door Van Gaal.

"Ik ben altijd een nummer tien geweest", citeert Het Laatste Nieuws de aanvallende middenvelder. Januzaj speelde in het voorbije seizoen bijna geen wedstrijden voor United en hoopt nu zijn kans wel te pakken op zijn natuurlijke positie. "Ik hou van het nummer 10. Als jeugdspeler speelde ik altijd op die positie. Het is pas sinds twee, drie jaar dat de trainers mij op de vleugel of in de spits zetten."

"Mijn favoriete positie is dan ook achter de spits. Maar goed, ik zal blij zijn om voor de manager te spelen op welke positie hij maar wil", haast Januzaj zich te zeggen. "Vorig jaar kreeg ik niet veel speeltijd. Ik moet nu zo snel mogelijk in topvorm geraken om dit seizoen zoveel mogelijk speelminuten af te dwingen. Jammer genoeg was het in Dubai 50 graden op training. Dan zijn de omstandigheden zwaar, maar misschien helpt ons dat net."