Routinier meldt zich in Den Haag: Toen zeiden ze tegen mij: jij moet eruit
Schaken nieuwe aanwinst van ADO Den Haag

Routinier meldt zich in Den Haag: "Toen zeiden ze tegen mij: jij moet eruit"

23-07-2015 09:09

Met Ruben Schaken haalt ADO Den Haag een hoop ervaring in huis. De 33-jarige aanvaller komt over van Inter Baku en hoopt nog wat toe te kunnen voegen aan de residentieclub.

De transfer werd woensdag officieel bevestigd door ADO. Schaken moest nog even wachten op groen licht van zijn vorige werkgever uit Azerbeidzjan, waar hij noodgedwongen moest vertrekken. "Ik wilde niet, de club wilde van de grootverdieners af", legt hij uit aan het Algemeen Dagblad. "De sponsoren konden de grootverdieners niet aanhouden. Ook met het oog op Europees voetbal. Ze zijn afhankelijk van sponsoren. Toen zeiden ze tegen mij: jij moet eruit en samen moeten we eruit komen. Dat ging goed."

Schaken lag niet wakker van de beslissing van Baku. "Nee, het kwam goed uit. Ik wilde sowieso naar Nederland. Mijn twee jongens zijn gescout door Heerenveen. Ze gaan in september meetrainen. Er was voldoende interesse uit de Eredivisie. Ik kon naar meer clubs en koos voor ADO", aldus de rechtsbuiten.

Bij ADO moet hij met onder meer Edouard Duplan de concurrentiestrijd aangaan. Met zijn ervaring denkt Schaken nog van waarde te kunnen zijn. "Ik ben gezegend met een goed lichaam. Qua vetpercentage kunnen de jonge jongens denk ik niet aan mij tippen. De toekomst zal uitwijzen hoe het loopt. Heb er hartstikke veel zin in."