Aparte samenstelling van selectie bij gepromoveerde cultclub: Dat zegt niks
"Alleen nu hopelijk met een vol stadion"

Aparte samenstelling van selectie bij gepromoveerde cultclub: "Dat zegt niks"

25-07-2015 10:59
1

Nathaniel Will is één van de weinige spelers van De Graafschap met een beetje Eredivisie-ervaring. Hij speelde, evenals Ted van de Pavert en Lion Kaak, de nodige duels op het hoogste niveau. Alexander Bannink, een aanwinst van de Doetinchemmers, viel ook een paar keer in.

Verder kan De Graafschap niet teren op spelers met (veel) Eredivisie-wedstrijden achter hun naam. Van de Pavert mist waarschijnlijk de eerste competitiewedstrijden, waardoor Will samen met Kaak de kar moet trekken. Bannink is op de weg terug na een blessure.

"We hebben inderdaad een jonge groep, maar dat zegt niks. De Eredivisie is gewoon vergelijkbaar met wat we gewend waren, alleen nu hopelijk met een vol stadion. Over het algemeen hebben andere Eredivisie-clubs ook veel jonge spelers", weet Will, die spreekt met Omroep Gelderland.

Will speelde in het verleden bij NEC Nijmegen, Van de Pavert en Kaak deden bij De Graafschap ervaring op in de Eredivisie en Bannink speelde als invaller van FC Twente een handvol duels op het hoogste niveau.