Sneijder aan de slag in Schotland: De uitgelezen kans om mezelf te ontwikkelen
Een doorbraak bij Ajax bleef uit

Sneijder aan de slag in Schotland: "De uitgelezen kans om mezelf te ontwikkelen"

25-07-2015 13:07
4

Rodney Sneijder zet zijn carrière voort in Schotland, waar hij een tweejarig contract tekent bij Dundee United. Het broertje van Wesley Sneijder was op proef en dat heeft goed uitgepakt.

Bij Dundee, dat vorig jaar op de vijfde plaats eindigde, gaat hij met rugnummer 7 spelen. Dundee schotelde een aanbieding voor, maar daar moest Sneijder nog goed over nadenken. "Dit is de uitgelezen kans om me te ontwikkelen", zegt hij op de clubsite van zijn nieuwe werkgever. "Ik geloof in de ambities van de trainer. De stageperiode heb ik als fantastisch ervaren. Dit is het juiste moment voor mij om het Schotse voetbal te ontdekken en ik kijk ernaar uit om deze club te helpen met het behalen van successen."

Alleen de medische keuring kan nog roer in het eten gooien. De 24-jarige Sneijder was transfevrij na zijn vertrek bij Almere City. Daarvoor stond hij op de loonlijst van RKC Waalwijk en FC Utrecht. Jaren geleden maakte hij deel uit van de Ajax-jeugdopleiding, maar een definitieve doorbraak in Amsterdam bleef uit.