De Tien: miskopen in de Eredivisie van vorige zomer

De Tien: miskopen in de Eredivisie van vorige zomer

27-07-2015 10:10
11

Bij elke nieuwe aanwinst is het altijd de vraag hoe deze nieuweling zal presteren. Ook de afgelopen zomer werden er in de Eredivisie diverse spelers aangetrokken die uiteindelijk niet brachten wat er werd gehoopt. Onderstaand tien suggesties. 

10. Timothy Derijck (PSV naar ADO Den Haag)
Derijck schreef vorig seizoen historie, maar niet op een positieve manier. De centrale verdediger, die transfervrij werd overgenomen van PSV, presteerde het om dit seizoen de bal drie keer in eigen doel te werken. De Belg oogde in 22 wedstrijden lang niet altijd even overtuigend en was duidelijk zoekende naar zijn oude vorm.

Wedden

Meer odds

 

9. Ramon Zomer (sc Heerenveen naar Heracles Almelo)
Na een dramatische seizoensstart, en het ontslag van trainer Henk de Jonge, zag Zomer zijn speelminuten bij Heracles aanzienlijk slinken. Met de komst van de nieuwe trainer, John Stegeman, moest de 32-jarige routinier Mike te Wierik en Jeroen Veldmate voor zich dulden. Zomer reikte tot slechts vijftien optredens.

 

8. Kasper Kusk (Aalborg BK naar FC Twente)
Kusk kwam voor bijna een miljoen euro over van Aalborg BK. Het Deense talent, geposteerd als buitenspeler, heeft echter geen indruk kunnen maken in Enschede, daar hij geen assist leverde en niet een keer scoorde in de Eredivisie. In mei vertrok de 23-jarige Kusk naar FC Kopenhagen.

7. Denni Avdic (AZ naar Heracles Almelo, huur)
Avdic werd voor een seizoen gehuurd van AZ, maar speelde bij Heracles weinig rol van betekenis. In 22 duels, waarvan negen als invaller, maakte de spits maar vier doelpunten. Avdic heeft bij AZ nog een contract tot medio 2016, maar mag nu al uitkijken naar een nieuwe werkgever.

6. Bilal Basacikoglu (sc Heerenveen naar Feyenoord)
Beschouwd als een van de grotere talenten bij Heerenveen, kwam Basacikoglu met torenhoge verwachtingen naar Feyenoord. De jonge aanvaller stond echter slechts vier keer in de basis en speelde in totaal maar dertien competitiewedstrijden, waarin hij geen een keer doel trof. Voor een transfersom van 2,5 miljoen euro is dat een hard gelag voor de Rotterdammers. 

5. Thomas Dalgaard (Viborg FF naar sc Heerenveen)
Dalgaard moest bij Heerenveen het gemis van Alfred Finnbogason (Real Sociedad) opvangen. De 31-jarige aanvaller werd voor ongeveer 700.000 euro gekocht en tekende een contract voor drie jaar. Een seizoen later, met geen een doelpunt in tien wedstrijden, werd het contract van Dalgaard alweer ontbonden en vertrok hij naar het Deense SonderjyskE.

 

4. Khalid Boulahrouz (Bröndby IF naar Feyenoord)
Voor Boulahrouz was het seizoen bij Feyenoord allerminst gelukkig. De centrale verdediger speelde slechts twaalf wedstrijden namens de Rotterdammers, waarin hij vaker niet dan wel een overtuigende indruk maakte. De voormalig international, die transfervrij mocht vertrekken uit De Kuip, hoopt nu zelf de overstap te maken naar de Verenigde Staten of het Midden-Oosten.

3. Ryo Miyaichi (Arsenal naar FC Twente, huur)
Miyaichi groeide uit tot publiekslieveling bij Feyenoord, maar kwam totaal niet uit de verf in Enschede. De kleine snelle Aziaat speelde meer wedstrijden voor Jong FC Twente, dan dat hij afgelopen jaar actief was voor de hoofdmacht. Namens het eerste elftal scoorde Miyaichi in tien optredens geen enkele keer. Komend seizoen mag de Arsenal-huurling het proberen bij het Duitse FC St. Pauli.

2. Niki Zimling (FSV Mainz 05 naar Ajax, huur)
Huurling Zimling kon geen potten breken bij Ajax. De Deen werd voor zijn ervaring, en als vervanger voor Christian Poulsen, naar Amsterdam gehaald. Met negen wedstrijden in de Eredivisie, waarvan zeven als invaller, kun je echter stellen dat de middenvelder van FSV Mainz 05 nauwelijks een meerwaarde is geweest voor de ploeg van trainer Frank de Boer.

1. Danny Hoesen (Ajax naar FC Groningen)
Na het vertrek van Richairo Zivkovic naar Ajax, dacht Groningen met Hoesen een goede opvolger te hebben gevonden. De 24-jarige spits, die voorheen onder meer speelde bij Fulham en overkwam voor ongeveer acht ton, speelde echter uiterst teleurstellend. In 21 duels in de Eredivisie scoorde Hoesen maar twee keer.

Wie vind jij de grootste transferflop van de Eredivisie van afgelopen zomer? Stem op de poll of laat het weten in een reactie!