Robert Beric met Maximilian Hofmann

'Ajax zat in het voorjaar op de tribune voor twee spelers van nota bene Rapid'
Ajax op tribune bij duel Rapid

'Ajax zat in het voorjaar op de tribune voor twee spelers van nota bene Rapid'

27-07-2015 09:57
12

Ajax had een oogje op twee spelers van Rapid Wien, nota bene de aanstaande tegenstander in de voorrondes van de Champions League. De Amsterdammers zaten in het voorjaar op de tribune voor zowel Philipp Schobesberger als Robert Beric. Tot navraag naar de spelers leidde het niet, volgens Rapid.

Ajax was 'stamgast' in Wenen, zo kopt Kurier. De krant weet dat Ajax op zoek was naar een vleugelspeler en aanvalsleider. Andreas Müller, technisch directeur van Rapid, bevestigde de berichtgeving: "Ik heb gehoord dat Ajax in het voorjaar in het stadion was en er ook interesse was. Maar tot navraag naar één van beide spelers heeft het niet geleid."

Dat het artikel over de interesse nu naar buiten komt, is opvallend. Ajax treedt woensdag aan tegen Rapid in een kwalificatieduel voor de Champions League. De Oostenrijkers beleefden een goede generale. Het eerste competitieduel met SV Ried werd namelijk met 3-0 gewonnen. Beric scoorde de 2-0. "Het kan zo zijn dat Ajax nu beter weet waar de sterke punten van de twee spelers liggen", besluit Müller. "Maar dat zegt niet veel. Op het veld kan woensdag alles anders zijn."